Karanfil Yağı 20 CC

135,00 

SKU: NT1458 Kategoriler:
kaliteligüvenlifaturalı ürün garantisi

Açıklama

Karanfil Yağı 20 CC

– Ülkemizde de dört mevsim yetişen karanfil şifalı bir bitkidir. Karanfilden elde edilen ve içerisinde mineral, demir, hidroklorik asit, potasyum, C ve A vitaminleri bulunur.

Karanfil Yağı Faydaları:
– Mantar etkilerini azaltır.
– Saç köklerinde oluşan kepeklenmeleri azaltır.
– Yemek sonrası tüketildiğinde dişlerin ağrıması engellenir.
– Zeytinyağı ve karanfil yağını karıştırıp pamukla dişlere kompres yapabilirsiniz.
– Ciltte oluşan kabarmaların azalmasında etkilidir.
– Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlar.
– Dilin ucuna çok az değdirdiğinizde kan şekerinin normale dönmesine yardımcı olur.
– Burun tıkanıklıklarında buğu ile etki sağlar.
– Karanfil yağı cilde uygulandığında kas ve romatizma ağrılarını dindirir.
– Uçuklara sürüldüğünde kısa zamanda iyileşmesini sağlar.

Karanfil Yağının Zararları
– Hassas ciltlere sahip kişiler seyreltmeden karanfil yağını kullanmamalıdır.
– Aşırı kullanım sonucunda karaciğere ve sindirime zarar verir.

Kullanım Alanları:
– Karanfil yağının antiseptik özelliği sayesinde diş bakımında ağıziçi mikropları öldürür. Diş eti iltihaplarına, boğazda oluşan şişliğe ve ağız bakımında etkilidir. 
Parfüm üretimlerinde baharatlı koku oluştururken kullanılır.
– Antiseptik özelliği ile böcek sokmaları, yara, uyuz, mantar ve isilik sorunlarının çözümünde etkilidir. Cildiniz hassas ise karanfil yağını seyrelterek kullanınız.
– Saç bakımında kullanılır. Saçı besleyen karanfil yağını zeytinyağı ile birlikte incelterek saç diplerinize uygulayın ve yarım saat sonra durulayın. Hafta bir kez uygulayın.
– Ciltde oluşan lekelere, kırışıklıklara, sivilcelere ve sivilcelerin oluşturduğu şişkinliklerin giderilmesinde etkilidir.
– Dikkat dağılmaları, uyku düzensizliklerinde başarı sağlayan stresi azaltan ve afrodizyah etkisi vardır.
– Baş ağrılarında ağrıyan bölgeye ovularak uygulanır.1-2 damla sürülmesi yeterli olacaktır.
– Kozmetikte: Losyon ve kremlerde üreticilerin sıkça kullandığı bitkisel yağlardan biridir. Aromaterapi olarak kullanılan karanfil yağı ile cilde masaj yapmak kişiyi gevşeterek rahatlatır. Kasların yumuşamasını sağlar ve stresi üzerinizden alır.
– Yemeklerde: Özellikle Hint mutfağında kullanılan karanfil yağı yemeklere lezzet vermesi amacı ile sıkça kullanılmaktadır.
– Sigaralarda: Birçok ülkede sigara üretiminde kullanılan karanfil yağı artık ülkemizde de tercih ediliyor. Emsallerine göre daha az zararı olduğu düşünülerek tercih ediliyor.
– Sabun üretiminde: Sabun üretiminde de kullanılan karanfil yağı kullanıldığında mikropların ölmesini sağladığı için antiseptik olarak tercih ediliyor.

Ürün Özellikleri:
Görünüm/Yapı/Koku: Renksiz,sıvı,karanfil koku
Ağırlık: 
20 cc

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.


“Karanfil Yağı 20 CC” için yorum yapan ilk kişi siz olun