Gliserin 50 CC

45,00 

SKU: NT7308 Kategoriler:
kaliteligüvenlifaturalı ürün garantisi

Açıklama

Gliserin 50 CC

– Gliserin; gliserol olarak da isimlendirilen basit alkol olan bir poliol bileşiğidir. Tatlı bir tada sahip olan, zehirsiz, renksiz, kokusuz ve viskoz yapılı bir sıvıdır. Etil alkol ve su lie karışabilir , asetonda ise çözünür.
– Gliserin omurgası, gliseritler olarak bilinen yağlardan (lipitler) meydana gelir. Akiral olmasına rağmen, gliserol, iki tane birincil alkolün birinin reaksiyonlarına göre prokiraldir. Bundan dolayı, yerleşmiş türevlerde, stereospesifik numaralandırma molekülü, molekülün kök adından önce bir “sn-” öneki ile etiketlenir.

Nasıl Elde Edilir:
– Gliserol yaygın olarak trigliseritlerde, uzun zincirli karboksilik asitlerle gliserol esterlerinde oluşan bitki ve hayvan kaynaklarından elde edilir. Bu trigliseritlerin hidrolizi, sabunlaştırılması veya transesterleştirilmesi, yağ asidi türevinin yanı sıra gliserol de üretebilir.

Kullanım Alanları:
– Antimikrobiyal ve antiviral özellikleri olmasından dolayı, FDA onaylı olarak yara ve yanık tedavilerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Karaciğer hastalığını ölçmek için etkili bir belirleyicidir.
– Ayrıca gıda endüstrisinde bir tatlandırıcı olarak ve ilaç formülasyonlarda bir nemlendirici olarak yaygın olarak kullanılır. Üç hidroksil grubunun varlığı nedeniyle gliserol su ile karışabilir ve doğada nem çekicidir.
– Yiyecek ve içeceklerde gliserol; nemlendirici, çözücü ve tatlandırıcı olarak kullanılır. Gıdaların korunmasını sağlar. Ayrıca, ticari olarak hazırlanmış az yağlı gıdalarda kurabiyeler gibi dolgu maddesi olarak ve likörlerde koyu kıvam verici madde olarak da kullanılır.
– Gliserol ve su, bazı bitki yapraklarını korumak için kullanılır. Bir şeker olarak, çay kaşığı başına yaklaşık 27 kilokalori (şeker ise 20’ye sahiptir) ve % 60 lık sükroz kadar tatlı bir tada sahiptir. Bir gıda katkı maddesi olarak, gliserolün E numarası E422 dir.
– Krem ve losyonlarda yayılma özelliği ve nem vermede kullanılmaktadır. İyi bir cilt nemlendirici ajandır.
– Ayrıca kabızlığın lavman ve fitil tedavisinde bağırsağı nemlendireceği için sağlık sektöründe kullanılmaktadır.
– Genellikle İlaç, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri, parmak boyalar, antifriz ürünleri, kaplama ürünleri, dolgu maddeleri, sıvalar, modelleme kili, yağlayıcılar ve gresler vb. alanlarda kullanılmaktadır.

Not: Kanalizasyona, su yoluna veya yere boşaltmayınız.

Ürün Özellikleri:
CAS No: 56-81-5
Menşei: Malezya
Erime Noktası/Donma Noktası:  20°C 
Görünüm/Yapı/Koku: Berrak renksiz,sıvı,kokusuz
Kaynama Noktası/Aralığı: 290 – 295 ºC @ 760mm Hg
Yoğunluk: 
75°C 1.261 g/cm3
Moleküler Ağırlık:  92.1 g/mol
Moleküler Formül: C3H8O3
Saklama Koşulları: Hava geçirmeyen kapta ağzı sıkıca kapalı bir şekilde, serin, kuru ve iyi havalandırılan yerlerde 3 yıl boyunca muhafaza edilebilir.
Ağırlık:  
50 cc

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.


“Gliserin 50 CC” için yorum yapan ilk kişi siz olun